Pirineus des de l'aire

Les imatges del paisatge, espectaculars per la bellesa de l'entorni sorprenents per la nova perspectiva que ofereix la vista aèria, van acompanyades de referències a la fauna i la flora, la història, el patrimoni arquitectònic, l'art, la literatura, la gastronomia i el folklore, aspectes que en fan una regió única i especial.

Les Rocoses

A Nord-amèrica, les Rocoses constitueixen una eterna frontera, i per als indis es tracta d'un lloc sagrat de creixement espiritual. S'han convertit en un paradís per a l'oci on s'aplega gent de tot arreu que vol estar en contacte amb la natura. Aquest documental recorre paisatges increïbles, mostra la vida salvatge d'una zona que s'estén des del Yukon, al Canadà, fins a Nou Mèxic.

Dies de transició

No es tracta d'una sèrie d'anàlisi històrica ni política, sinó, essencialment, d'un conjunt de documentals fets des d'una perspectiva periodística. Cada capítol de "Dies de transició" es basa en el testimoni 'apassionat o escèptic, dramàtic, irònic o emotiu- de molts ciutadans individuals, la gent corrent que va protagonitzar l'autèntica transició. Es tracta, en definitiva, de recuperar la memòria col·lectiva d'uns anys i uns fets encara recents, però que han estat escassament explicats des de la llibertat i la perspectiva que dóna el temps.

Els Alps de Messner

Reinhold Messner és un muntanyenc italià i l'explorador de Tirol del Sud, sovint citat com l'alpinista més gran de tots els temps. És famós per fer la primera ascensió en solitari del Mont Everest sense oxigen suplementari, i per ser el primer alpinista en pujar els catorze "vuit mils". Aquest cop fa un recorregut pels Alps que tant bé coneix.

El planeta indòmit

Sèrie de Discovery Channel plena d'adrenalina, viatge a través de les meravelles més impressionants de la terra natural, prenent el cinema extrema a un nivell completament nou. Els espectadors unir món del parapent i el posseïdor del rècord esportista extrem reconegut Will Gadd en el seu viatge a alguns dels llocs més sorprenents del món Alaska, el Sàhara, Hawaii, la Gran Barrera de Coral i el Grand Canyon per entendre com aquestes impressionants formacions es van crear . La sèrie utilitza d'avantguarda foto real de gràfics per ordinador per donar vida als processos geològics que van crear aquestes meravelles naturals.

Globeriders, expedició Indoxina

Indoxina és com es va batejar la zona de les antigues colònies franceses del Vietnam, Laos i Cambodja. Actualment, aquests països constitueixen el nucli del sud-est asiàtic. GlobeRiders, agafem carreteres secundàries a sobre d'una BMW per viure-hi una aventura formidable. Ens acompanyen Helge Pedersen (guia, fotògraf i autor de "Deu anys sobre dues rodes"), Chris Poland (un farmacèutic de Seattle, Washington) i el director Sterling Noren, que enregistra en alta definició un viatge per sis països, on l'equip també interactua amb gent de zones molt remotes. Creuant fronteres culturals, polítiques i geogràfiques, els motoristes han de fer front a carreteres en mal estat, avaries, accidents i cansament, mentre busquen coses sorprenents a cada cantonada.

Gràcies Pep

En Josep Guardiola (Pep) ha estat considerat l'entrenador més important en tota la història del Futbol Club Barcelona, i un dels més influents en el futbol modern.

Les seves tècniques han portat l'equip a ser apreciat com el millor en el món del futbol.

Aquesta és una mostra dels molts reportatges que s'han fet al seu voltant.

Desencaixant

Per què les coses són com són? De vegades cal donar una mirada lúcida cap a la realitat que ens envolta, i que ens ha envoltat al llarg dels temps, per a donar-nos compte de fins a quin punt la ciutadania de Catalunya ha viscut en un món irreal. Matrix es queda petit al costat de la crua realitat: esclavitud eterna i opressió social, cultural i nacional, al servei d'un estat devorador i implacable.

L'última frontera

L'espai, l'última frontera. Aquests no són els viatges de la nau estel·lar Enterprise, però són un grup de documentals que ens acosten a la immensitat que ens envolta, més enllà dels núvols...

Els trens de la vergonya

Des del maig del 1940, bona part de França serà ocupada per l'exèrcit alemany. Els nazis, com faran de fet en tots els països on entren, voldran que els jueus, els gitanos i els resistents siguin deportats cap a Alemanya, i molts hi trobaran la mort.

Durant molts anys, aquests fets execrables van ser atribuïts pràcticament en exclusiva als ocupants i a alguns col·laboradors dels països envaïts. Però és molt probable que en aquests països, i en concret a França, la col·laboració amb els nazis fos molt intensa.

Per exemple, molts deportats seran transportats en trens francesos, en combois organitzats exclusivament per francesos i en les condicions inhumanes que imposaran alguns francesos als seus compatriotes. Aquests fets, coneguts des de fa temps però poc difosos, han portat a anomenar aquests combois de deportats "combois de la vergonya".

Pepe Rubianes

José Rubianes Alegret, més conegut com Pepe Rubianes, (Vilagarcía de Arousa, 2 de setembre del 1947 - Barcelona, 1 de març de 2009) fou un actor de teatre galaico-català resident a Catalunya i especialitzat en mim, imitacions i monòlegs. Destacà per la seva ironia, el seu àcid sentit de l'humor i la seva incontenible xerrameca esquitxada de constants renecs. Es definia com un «actor galaico-català»: galaic perquè vaig nàixer a Galícia encara que quasi mai he viscut allà i català perquè sempre he viscut a Catalunya encara que mai he nascut aquí".

Crònica del Tercer Reich

Adolf Hitler va ser nomenat canceller del Reich el 30 de gener de 1933. Quan els nazis van prendre el poder a Alemanya ja no el van abandonar fins a la seva mort, el 8 de maig de 1945. El Tercer Reich va durar 12 anys, 3 mesos i 9 dies. Va començar amb grans esperances i una alegria sense precedents i va acabar després d'una guerra mundial en què 50 milions de persones van perdre la vida, Alemanya va ser destruïda i la comunitat jueva europea va ser assassinada.

Amb motiu del 75 aniversari de la presa del poder dels nazis, SPIEGEL TV s'embarca en un viatge únic a través del capítol més trist de la història alemanya. Michael Kloft traça la història del Tercer Reich, pintant un quadre de la dictadura nazi darrere de la propaganda utilitzant el que en alguns casos és material inèdit. En la descripció de la política, del dia a dia de la vida, dels anys de guerra i dels crims de l'estat nazi, s'ajuda de tres historiadors famosos: Sir Ian Kershaw, que amb la seva biografia de Hitler estableix el context històric; Brigitte Hamann, que amb els seus estudis innovadors il·lumina el que hi ha darrere de la fascinació pel Führer, i Götz Aly, que en el llibre 'Hitler's Beneficiares' descriu la dictadura dels anys trenta i mostra sense pietat la manera com els alemanys van saquejar la resta d'Europa.

Els quatre capítols de la sèrie ens ofereixen una visió innovadora sobre aquell règim criminal.

Especial V - 11 de setembre 2014

Un milió vuit-cents mil manifestants van aplegar-se aquest Onze de Setembre a Barcelona per formar una V gegantina i construir-hi un mosaic amb la senyera. El vèrtex es trobava a la plaça de les Glòries, on s'hi va instal·lar l'escenari principal.

Supercopa d'Europa 2015

El FC Barcelona s'ha proclamat campió de la Supercopa d'Europa en Tiflis (Geòrgia) després d'un partit boig que s'ha decidit amb un gol de Pedro a la pròrroga.

Terra, el poder del planeta

El Dr. Iain Stewart explica la història de com funciona la Terra i com en el transcurs de 4.6 milions d'anys, va arribar a ser el lloc que és avui dia. Com es va formar la vida? Com llueix l'interior d'una glacera? Com el diòxid de carboni salva el nostre planeta? Com es formen les ones? Com es va formar el nostre planeta? Descobreix com els 4 elements aigua-foc-terra-aire han format la història de la Terra. Una experiència única de la BBC.

Els morts del llac Constança

Cicle de pel·lícules de crims a la zona fronterera del llac Constança entre els estats d'Alemanya i Àustria en què el comissari alemany Micha Oberländer i la seva col·lega austríaca Hannah Zeiler han de treballar a través de fronteres en tot tipus de casos misteriosos.

Crims

"Crims" és una sèrie de "true crime" que relata crims reals que han passat fa pocs anys a Catalunya: pura realitat per entretenir. No hi ha "experts" parlant de la seva feina, hi ha "protagonistes" -directes o indirectes- de cada història, que relaten la seva participació en els fets, bé perquè ho van viure o bé perquè ho van investigar.

Alaska Salvatge

A l'Estat d'Alaska, als Estats Units, és una terra salvatge marcada pels extrems. Modelada per capes de gel i glaceres, esquitxada d’enormes rius i llacs, la seva posició al nord, a prop del Cercle Polar Àrtic, implica que els hiverns poden ser terriblement fred, mentre que en estiu la mida i la forma del terreny provoquen autèntiques onades de calor.

Dins el cos humà

El desenvolupament del cervell humà i la seva complexitat, les funcions dels òrgans més rellevants, la importància de l'aparell locomotor, el funcionament del sistema immunològic... "Dins el cos humà" mostra una història profundament personal; la història de com els nostres cossos, únics i extraordinaris, ens fan qui som. Des de la cèl·lula més minúscula fins a les extenses xarxes de vasos sanguinis, "Dins el cos humà" fa una meravellosa trajectòria i un curós repàs pel nostre organisme sorprenent.

La gran odissea humana

La mini-serie explora el naixement de l’home, la seva evolució i la seva conquesta del planeta Terra.

Pere Portabella - Obra en català

L'obra de Pere Portabella en català (Figueres, 1927) se situa entre la cruïlla de l'avantguarda, el cinema i la política. Pròxim a la sensibilitat surrealista i al conceptualisme (productor de Viridiana de Luis Buñuel en 1962, entre els seus col·laboradors es compten Miró, Brossa i Carles Santos) signa des de finals dels seixanta, una de les filmografies més singulars.

En record de Núria Feliu

Nascuda el 1941 al barri de Sants de Barcelona, va començar la carrera com a actriu de teatre, però el 1965 va passar-se a la cançó i ha acabat protagonitzant una de les carreres més extenses de la música catalana. Amb 50 discos gravats i més de 400 cançons, l'artista va interpretar tota mena de gèneres, com jazz, boleros, sardanes, cuplets, cançons de pel·lícules, adaptacions de poetes o estàndards nord-americans, sempre amb lletres en català.

Quanta guerra!

El juliol de 2022 es compleixen 86 anys de l'inici de la Guerra Civil i, malgrat el pas del temps, a moltes famílies encara hi ha preguntes sense resposta i silencis que no s'han trencat. Després de la guerra, la majoria d'homes i dones que van viure el conflicte van decidir no parlar-ne mai. Van callar per por, per prudència o per oblidar. I durant la dictadura, els seus fills van aprendre a no preguntar. Ara, però, la generació dels nets vol saber què va passar. Què van viure els seus avis entre el 1936 i el 1939, quan encara eren joves i tenien tota la vida al davant.

Salut i muntanyes

"Salut i muntanyes" presenta diferents personatges, històries i elements de gastronomia, cultura, esports, personatges, etc., de pobles de muntanya que els donen segell i identitat pròpia.

23,5º, el ritme de la Terra

Fa 4.500 milions d'anys, la Terra es va estavellar contra un petit planeta en la seva òrbita al voltant del Sol. La col·lisió va fer inclinar el nostre món, i els detritus resultants del xoc es van convertir en la Lluna. Aquesta inclinació idònia de la Terra, que gira sobre el seu eix mentre orbita al voltant del Sol, crea un ritme molt especial. Ni massa gran ni massa petit, l'angle de 23,5 graus marca la pauta perfecta que permet el miracle de la vida. En aquesta sèrie de quatre episodis es mostren exemples de la influència de la inclinació de la Terra en les estacions, els corrents oceànics, els vents, els moviments migratoris i les activitats agrícoles, ramaderes i culturals de la humanitat.

Germans de sang

Blood Brothers s’estrena a Liverpool l’any 1983 i arriba a Barcelona, en la seva versió catalana, el Nadal del 1994 on fa una llarga temporada de 7 mesos al Teatre Condal. La història no és res més que una visió contemporània d'un argument clàssic de les novel·les del XIX. Germans de Sang és un dels musicals més recordats pel públic d’aquest país. Parlem d’una època en què ningú posava en dubte que el català era la llengua en què es feien els grans espectacles. En son exemples: L’òpera de tres rals, La botiga dels horrors, El Mikado, Chicago, Mar i cel, Sweeney Todd, Flor de nit, Memory, Company, A little night music, Full Monty... només per citar-ne uns quants a l’atzar.

El cor de l'avi

Francesc Macià, l'Avi, va morir el dia de Nadal del 1933 a causa d'una apendicitis. El seu cos va ser embalsamat i el seu cor es va guardar en formol amb la idea de recobrir-lo de metall i que els ciutadans el poguessin homenatjar a l'església del parc de la Ciutadella. Però, per la convulsió política d'aquells anys, el cor en formol del primer president de la Generalitat contemporània va acabar oblidat en una caixa forta del Palau de la Generalitat. Fins que, al final de la Guerra Civil, el president Lluís Companys va ordenar al conseller Josep Tarradellas que s'emportés el cor a l'exili per evitar que caigués en mans franquistes. On va anar a parar? Què se'n va fer? Existeix encara aquest cor?

Lluís Llach, 25 anys: aprendre. El plaer de la descoberta

Llach a casa seva a Barcelona, canta al Tívoli, el 1991, Alè, de l'LP Astres. Imatges retrospectives d'ell en actuacions al Teatre Municipal de Girona i al Teatre Grec, el 1974, al Tívoli el 1991, a l'Olympia de París, al Camp Nou el 1985, a la Catedral de Girona, a la plaça de la Catedral i al Palau de la Música. Al Tívoli, cantant 'Que tinguem sort', del LP 'I si canto trist', de 1974. Disc Geografia i cançó 'Un cor a Barcelona', dedicada a la plaça Reial. Imatges de Barcelona, Ocaña i altres veïns. Canta 'Torna aviat', músics que el van influir, com Phil Collins, Jacques Brel, Édith Piaf, Léo Ferré i els Setze Jutges, com Miquel Porter. Cançó de Taverna, els seus poetes preferits, com Salvador Espriu i Joan Oliver, Llach al Tívoli, canta una cançó dedicada a Miquel Martí i Pol, que està entre el públic. Canta 'Roda'. Llach parla de Martí Pol a casa seva, Portades de discs seus. Processó i Dansa de la Mort, a Verges, per Setmana Santa. Cançó 'País petit' de l'LP Verges 50, actuació al Teatre Grec el 1974 i explicant la prohibició de cantar L'estaca. Concert al Camp Nou el 1985.

Ciència Ficció, Fantasia i Terror per a tothom

Aneu a la barra d'eines