** Benvingut/da a Mecanoscrit ------ Ciència-Ficció, Fantasia i Terror **TractoradaFòrumsMissatgeria privadaEl teu compte

 Crear un compte  

Videoteca

Contes de Nadal


Cerca ràpida
Cerca:


Any:


Gènere:


Continguts

  
Cercar sèrie:
[ 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | TOTES ]
Clau de cerca: Sèries que començen amb G. Registres Trobats: 7

Galactica: Estrella de combat - Minisèrie Ciència-ficció

En un indret imprecís de l'univers hi viu una avançada civilització humana que habita en dotze planetes anomenats colònies. En la seva mitologia els éssers humans van ser creats en un mític planeta anomenat Kobol, el bressol de la Humanitat. Els creadors foren un grup de Déus, coneguts com els "Senyors de Kobol", que convivien amb els humans fins que la humanitat es dividí en diferents tribus. Dotze d'aquestes tribus partiren a l'espai on colonitzaren els 12 planetes que a la llarga formaren una República Presidencialista Federal.

La seva civilització dominava els viatges espacials amb tecnologia avançada, amb viatges comercials i militars d'anys llum i amb robots (coneguts com a Cylons) emprats com a obrers i servents dels humans. Els Cylons començaren a tenir pensament propi i sentiren que eren explotats com a esclaus per éssers corruptes i decadents que no mereixien viure, i entraren en guerra amb la Humanitat.

Al final de la primera guerra, ni humans ni Cylons aconseguiren la victòria ja que ambdós bàndols eren força igualats militarment. Per aquest motiu es signà un tractat de pau, on s'estipulava per una banda que els Cylons s'havien de retirar dels planetes colonials i allunyar-s'hi, i per l'altra que els humans no s'acostarien a la zona d'influència Cylon. D'aquesta manera s'aturava tot tipus d'atac bel·ligerant.

En aquest sentit es construí una estació espacial en un sector de l'espai on "passa la línia imaginària" que separava ambdós dominis, i on segons el tractat se celebraria anyalment una reunió entre diplomàtics d'ambdues civilitzacions per verificar el compliment de les condicions de l'acord de pau i negociar assumptes pendents. El Cylons no van acudir a cap reunió durant 40 anys, però la pau es mantingué sense incidents.

Fins ara.

Gènere: Ciència-ficció | Drama | Aventures | Acció

Director: Michael Rymer

Intèrprets: Edward James Olmos (Commander Adama), Mary McDonnell (Laura Roslin), Katee Sackhoff (Kara 'Starbuck' Thrace), Jamie Bamber (Lee 'Apollo' Adama), James Callis (Gaius Baltar), Tricia Helfer (Number Six), Callum Keith Rennie (Leoben Conoy), Grace Park (Lt. Sharon Valerii - Boomer), Michael Hogan (Col. Tigh), Matthew Bennett (Doral), Paul Campbell (Billy), Aaron Douglas (Crew Chief Tyrol), Barclay Hope (Transport Pilot), Lorena Gale (Elosha), Kandyse McClure (Dualla), Connor Widdows (Boxey), John Mann (CAG), Alessandro Juliani (Gaeta), Nicki Clyne (Cally), Michael Eklund (Prosna), Tahmoh Penikett (Lt. Karl Agathon), Haili Page (Cami), Alonso Oyarzun (Socinus), Ty Olsson (Capt. Kelly), Ron Blecker (Launch Officer), Ryan Robbins (Armistice Officer), Tim Henry (Doctor), Kwesi Ameyaw (Liner Captain), Brenda McDonald (Old Woman), Suleka Mathew (Reporter)

Galactica: Estrella de combat - Temporada 1 Ciència-ficció

"Galactica, estrella de combat" té com a escenari un llunyà sistema solar, on la civilització humana està a punt de ser eliminada. Els habitants de les Dotze Colònies han viscut en pau amb els seus enemics, els Cylons, durant uns quaranta anys. Ara, però, tot ha canviat. Els Cylons, uns robots creats pels humans, que han anat guanyant intel·ligència i consciència amb els anys, es rebel·len, ataquen sobtadament les forces colonials i destrueixen nuclis sencers de població sota un devastador atac nuclear.

Gènere: Ciència-ficció | Drama | Aventures | Acció

Director: Ronald D. Moore (creador)

Intèrprets: Edward James Olmos (Admiral William Adama), Mary McDonnell (President Laura Roslin), Jamie Bamber (Cpt. Lee 'Apollo' Adama), James Callis (Dr. Gaius Baltar), Tricia Helfer (Number Six), Grace Park (Lt. Sharon 'Boomer' Valerii), Katee Sackhoff (Captain Kara 'Starbuck' Thrace), Michael Hogan (Colonel Saul Tigh), Aaron Douglas (Chief Galen Tyrol), Tahmoh Penikett (Captain Karl 'Helo' Agathon), Alessandro Juliani (Lt. Felix Gaeta), Kandyse McClure (Officer Anastasia Dualla), Donnelly Rhodes (Dr. Cottle), Nicki Clyne (Crewman Specialist Cally Henderson), Bodie Olmos (Brendan 'Hot Dog' Constanza), Michael Trucco (Samuel Anders), Leah Cairns (Lt. Margaret Edmondson), Rekha Sharma (Tory Foster)

Gil Pupil·la: Detectiu privat

Gil Pupil·la (nom original en francès: Gil Jourdan) és l'heroi d'una sèrie de còmics amb el mateix nom creat per l'autor belga Maurice Tillieux. La seva primera aventura va aparèixer al n° 926 de la revista Spirou, el 20 de setembre de l'any 1956. Tillieux va realitzar els guions i els dibuixos de tots els àlbums excepte dels quatre darrers, fets pel dibuixant Gos. La sèrie es va aturar l'any 1978 a causa de la mort del seu autor en un accident de cotxe. Va ser adaptada en català per Albert Jané a la revista Cavall Fort i, posteriorment, editada en forma d'àlbums per l'editorial Casals.

En Gil Pupil·la és un detectiu privat, semblant als herois de Hammet i Chandler: té el seu despatx polsegós a París i treballa acompanyat del seu maldestre ajudant Sargantana, la seva secretària Cirereta i amb la col·laboració habitual de l'inspector Crostó.

En aquestes aventures, el ritme i l'acció juguen un paper fonamental: les persecucions amb cotxe, les baralles, les caigudes i les corredisses estan presents en cada episodi. El ritme trepidant, moltes vegades, d'aquests àlbums té molta semblança amb el de les pel·lícules nord-americanes de gàngsters. Aquest dinamisme està traslladat de forma eficaç al còmic, gràcies a la planificació de la pàgina i la distribució de les vinyetes.

Encara que les aventures de Gil Pupil·la l'han dut alguna vegada a llocs exòtics (vegeu, per exemple, L'infern de Xica-Xic) la majoria d'episodis de la sèrie transcorren en petits llogarets del territori francès: la Normandia d'El pas dels ofegats, els poblets de l'interior a Festival sobre 4 rodes o El secret de la cripta.

Gènere: Aventures | Crim | Còmic

Globeriders, expedició Indoxina

Indoxina és com es va batejar la zona de les antigues colònies franceses del Vietnam, Laos i Cambodja. Actualment, aquests països constitueixen el nucli del sud-est asiàtic. GlobeRiders, agafem carreteres secundàries a sobre d'una BMW per viure-hi una aventura formidable. Ens acompanyen Helge Pedersen (guia, fotògraf i autor de "Deu anys sobre dues rodes"), Chris Poland (un farmacèutic de Seattle, Washington) i el director Sterling Noren, que enregistra en alta definició un viatge per sis països, on l'equip també interactua amb gent de zones molt remotes. Creuant fronteres culturals, polítiques i geogràfiques, els motoristes han de fer front a carreteres en mal estat, avaries, accidents i cansament, mentre busquen coses sorprenents a cada cantonada.

Gènere: Reportatge | Documental

Director: Helge Pedersen

Intèrprets: Documental

Gràcies Pep

En Josep Guardiola (Pep) ha estat considerat l'entrenador més important en tota la història del Futbol Club Barcelona, i un dels més influents en el futbol modern.

Les seves tècniques han portat l'equip a ser apreciat com el millor en el món del futbol.

Aquesta és una mostra dels molts reportatges que s'han fet al seu voltant.

Gènere: Documental | Esports

Intèrprets: Pep Guardiola

Gran Nord - Temporada 1

L'agent Anna Obach és una jove subinspectora dels Mossos d'Esquadra, amb un brillant expedient i un futur prometedor. L'Anna té un caràcter obstinat que, unit a un acusat sentit de la justícia i del deure professional, fa que sovint tingui problemes amb els seus superiors. Un dia, en el compliment del seu deure, fica la pota i el seu cap la degrada i la destina al Gran Nord, una vall poc coneguda dels Pirineus. Gran Nord és un lloc especial, com ho acostumen a ser, per als habitants de les ciutats, la majoria de poblets d'alta muntanya qualsevol dia feiner, però ben normal per a la gent que hi viu. El que ja no és tan normal, ni tan sols per a la gent de Gran Nord, són els habitants del petit poble de Nord, on l'Anna arriba per instal·lar-se a l'antiga i abandonada casa familiar. A Nord estan convençuts que tenen una democràcia absoluta, que mai ha reconegut cap altra sobirania que els seus habitants. Nord no té autoritats, ho decideixen tot al Consell, una mena d'assemblea on sempre estan reunits el Manolo, la Rita, el Joan, la Frederica, el Sisquet, la Tanja, l'Ermengol i el Quico. Tenen un Llibre de Privilegis, atorgat per Carlemany, que els fa diferents, originals i lliures. En l'actualitat no està gens clar que cap poder o autoritat els reconegui aquests privilegis, però en el fons tampoc ningú no els hi nega. L'Anna, una dona de ciutat i amb un gran sentit del deure, una defensora absoluta de la llei, comença una nova vida en aquest poble, on el seu sistema de creences, i fins i tot la seva pròpia carnalitat, es veuran trasbalsats absolutament. Aquella mossa d'esquadra que no volia anar castigada a aquest racó del món descobrirà al Gran Nord el seu lloc al món i, en certa manera, viurà una mena d'experiència iniciàtica. Amb l'Anna i el Pep, el seu company de patrulla, descobrirem els personatges i la vida en aquest indret tan singular on la vida quotidiana pot ser sorprenent, imprevisible i, fins i tot, divertida.

Gènere: Comèdia

Director: Jesús Font

Intèrprets: Aina Clotet (Anna), Roger Coma (Pep), Mercè Arànega (Rita), Manel Barceló (Manolo), Roger Casamajor (Joan), Pep Cruz (Quico), Nacho Fresneda (Ermengol), Xavi Lite (Sergent Rius), Ivana Miño (Tanja), Ramon Pujol (Siquet), Marta Pérez (Margarida), Marta Romero (Federica), Aleix Albareda (Caporal Estadella)

Gran Nord - Temporada 2

Nord bull. El consell va ple de noves idees i projectes. Volen fer un nou estat, reinventar la seva vida. Ho tenen tot a les seves mans. Bé, gairebé tot. Només els falta una cosa: el seu cavaller protector. L'Anna Obach, a uns quants centenars de quilòmetres de distància, no vol saber res de Nord. Ha tornat a la seva plaça en una comissaria de Barcelona i intenta refer la seva vida. Però no li serà gens fàcil. I és que dir teu a Nord no és tan senzill...

Gènere: Comèdia

Director: Jesús Font

Intèrprets: Aina Clotet (Anna Obach), Roger Coma (Pep Solà ), Nacho Fresneda (Ermengol Tarrés), Mercè Arànega (Rita Coll), Manel Barceló (Manolo Pla), Pep Cruz (Quico Pallars), Roger Casamajor (JOan Coll), Marta Romero (Frederica Roi), Ramon Pujol (Sisquet Deulofeu), Marta Pérez (Margarida Tarrés), Xavi Lite (Sergent Rius), Aleix Albareda (Caporal Estadella), Ivana Miño (Tanja), Marta Angelat (Laura Pallars), Pepo Blasco i Xavier Ruano (Tomeu i Romeu), Eduard Muntada (Cullera)