Hola, Europa! (2012)

Hola, Europa!

Trenta-una persones reflexionen sobre el dret a l’autodeterminació i la situació política que es viu a Catalunya, la més transcendent de la seva història moderna. ''Hola, Europa''! és un viatge que transcorre pels paisatges, les ciutats i les idees. I rebat cada un dels missatges de la por.

El 80% dels diputats al Parlament de Catalunya donen suport a una consulta per decidir el futur col·lectiu i polític del país. Un 55% dels catalans ha manifestat, segons les enquestes, la seva voluntat de donar suport a una Catalunya amb estat propi. Aquestes xifres no es donen en cap de les nacions que han formulat la possibilitat d’esdevenir independents dels estats als quals pertanyen: el Quebec, Flandes, Escòcia o el País Basc. El fet més transcendent del moment polític que viu Catalunya respon al dret democràtic de poder decidir el futur constitucional del país.

El documental indaga i reflexiona sobre les raons d’aquest posicionament, des de la situació actual, i aborda els arguments i les dificultats que aquest procés pacífic i democràtic haurà de superar.

Director:
Mª Dolors Genovès
Guió:
M. Dolors Genovès
Producció:
TV3
Interprets:
Durada:
75 min
País:
Gèneres:
Data publicació:
08-05-2013
Muntador:
Pasquiner:
Idiomes:
Format:
DVDrip
Mida:
837 MB
Durada:
75 min
Especial:

Enllaços:


Per poder veure els enllaços has de ser membre de Mecanoscrit

Altres pel·lícules del director Mª Dolors Genovès :

  • Això no funciona, o potser sí? (2012)

    El 13 de juny del 2010 es van celebrar eleccions generals a Bèlgica. Els acords per formar govern es van allargar durant un any i mig. Durant tot aquest temps, Bèlgica va viure amb un govern federal en funcions, però el país va continuar funcionant sense que es notés. Per què?

    Aproximació a la realitat institucional, social, cultural i econòmica de les regions estat que integren Bèlgica: Brussel·les, Flandes; Valònia i la Comunitat Germanòfona. Amb una extensió similar a la catalana i uns onze milions d'habitants, a Bèlgica es parlen tres llengües: neerlandès, francès i alemany. Un país on cada comunitat lingüística viu d'esquena a l'altra.

  • Adéu, Espanya? (2010)

    Amb la globalització i la democratització s'ha produït l'emergència de les nacions sense estat que aspiren a decidir el seu propi futur constitucional perquè:
    a) No volen sotmetre les seves decisions a unes estructures estatals que no acullen el dret de la diferència (cultural, lingüística, econòmica, històrica).
    b) Els estats centrals representen un topall a les pròpies capacitats de desenvolupament i no són interlocutors vàlids davant els organismes internacionals.
    c) La independència és un dret democràtic. És la mirada d'un entomòleg que estudia la viabilitat d'uns processos que Occident, malgrat les resistències, sembla que viurà en els pròxims anys.

    "Adéu, Espanya?" és un treball que compara la realitat de Grenlàndia, Escòcia i el Quebec amb Catalunya. Per fer-ho, el documental es pregunta: la independència/secessió és democràtica? El segon interrogant que formula "Adéu, Espanya?" és: els processos d'independència són jurídics – emparats en clàusules legals- o polítics –fruit d'una negociació?