Jo hi vaig ser (2012)

Jo hi vaig ser

Trenta-cinc anys després de la històrica manifestació a Barcelona per reclamar l'estatut d'autonomia, l'Onze de Setembre un milió i mig de catalans van tornar a sortir als carrers de la capital catalana amb un lema inequívoc:''Catalunya, nou estat d'Europa''

La convocatòria de l'Assemblea Nacional Catalana va rebre la resposta multitudinària de catalans arribats de tots els racons del territori, que van envair els carrers de Barcelona amb crits d'''Independència''. La resposta ciutadana va desbordar les previsions de participació dels organitzadors i més encara les previsions de les formacions polítiques.

La Gran Via, el passeig de Gràcia, gran part de l'Eixample barceloní, la Via Laietana... fins a arribar al parc de la Ciutadella, on té la seu el Parlament de Catalunya, es van convertir en un mar de catalans, famílies senceres arribades en milers d'autobusos, amb les senyeres i estelades al vent per reivindicar els seus drets nacionals.

La marxa de Barcelona, massiva i cívica, marcara sens dubte un abans i un després en la relació entre Catalunya i espanya. el poble va parlar. Va protagonitzar la manifestació més gran viscuda mai a Catalunya, la manifestació que pot canviar la seva història.

Director:
-
Guió:
Producció:
TV3 l La Vanguardia
Interprets:
Durada:
45 min
País:
Gèneres:
Data publicació:
26-09-2012
Muntador:
Pasquiner:
Idiomes:
Format:
DVDrip
Mida:
580 MB
Durada:
45 min
Especial:

Enllaços:


Per poder veure els enllaços has de ser membre de Mecanoscrit

Altres pel·lícules del director -:

  • Concert Catarres Simfònic: Fins que arribi l'alba (2019)

    Aquest és el concert segurament més emblemàtic i multitudinari d'Els Catarres: "Fins que arribi l'alba". Un concert simfònic enregistrat per TV3 el 29.11.19 davant de més de 4.000 persones al Sant Jordi Club de Barcelona per celebrar el final de gira del seu últim disc "Tots els meus principis". Aquest concert, emmarcat en el festival Cruïlla de tardor. Aquesta és una gran festa musical que es va celebrar just tres mesos abans que la pandèmia del Coronavirus impedís la celebració, per molt de temps, de concerts d'aquestes característiques.

  • 11 setembre Diada Nacional de Catalunya 2018 (2018)

    L'avinguda Diagonal de Barcelona ha esclatat amb el clam independentista de la Diada 2018, que s'ha fet amb el lema "Fem la República Catalana". El color corall ha estat un dels protagonistes de la manifestació d'aquest 11 de Setembre, que ha omplert la Diagonal de Barcelona L'onada sonora organitzada per l'ANC i Òmnium Cultural ha tornat a ser multitudinària. Al voltant d'un milió de persones han participat a la manifestació, segons la Guàrdia Urbana

  • Nosaltres hi érem! (2018)

    El CDR Casc Antic de Barcelona va presentar un document inèdit, excepcional, de trenta-tres minuts durant els quals es reconstrueix tota la seqüència de la resistència, l’assalt i l’agressió per part dels agents contra centenars de persones que al Pau Claris alçaven les mans i cridaven 'som gent de pau' per a protegir les urnes. Són unes imatges sincronitzades en temps real mitjançant setanta-quatre enregistraments de la gent que va viure en primera persona aquell assalt, fins i tot des de terra mateix, mentre els passaven per damunt les botes dels policies espanyols. El document revela també molts més casos d’agressions brutals de la policia contra els votants, amb cops, puntades de peu, empentes, arrossegant gent per les escales…

  • Més que un títol - El triplet 2 (2015)

    Recull de les millors imatges d'aquesta segona temporada perfecta per reviure totes les emocions de la Lliga, la il·lusió per la Copa i el clímax amb la Champions de Berlín. Recordem algunes de les millors nits de futbol de l'equip barcelonista dirigit per Luis Enrique en les diferents competicions en què s'ha proclamat campió, actuacions i jugades memorables dels jugadors, i també reviu els moments clau de la temporada, com la derrota d'Anoeta, que va marcar l'inici d'una trajectòria imparable.

  • El cas dels catalans (2014)

    El 1725 Francesc de Castellví, supervivent de l'11 de setembre de 1714, es va exiliar a Viena, on va escriure les «Narraciones históricas», una obra sobre la Guerra de Successió en què va treballar durant 32 anys. La periodista Mònica Terribas recupera el relat i, amb la recreació històrica que protagonitzen Pere Arquillué, Lluis Marco, Àlex Monner i Nao Abet, ens explica les causes d'un enfrontament d'abast europeu.

  • Xavier Vinader, periodista. Contra la guerra bruta (2014)

    Per primera vegada, el periodista Xavier Vinader explica a fons, en un documental, la història que el va convertir en el primer periodista exiliat i pres de la democràcia, als anys 80. Un documental que explora l’època més dura de la transició, i el començament de la guerra bruta.

    La cara fosca i les contradiccions de la Transició espanyola a través de la revisió de les investigacions dutes a terme durant aquella època pel periodista Xavier Vinader. Referent del periodisme d’investigació, Vinader va portar fins al límit el seu compromís periodístic, i va revelar qüestions molt incòmodes per a l’Estat i l’extrema dreta. Xavier Vinader va demostrar la connexió entre la policia i els grups d’extrema dreta que atemptaven contra l’esquerra, en especial contra militants del moviment independentista al País Basc. Va revelar les interioritats de la guerra bruta i va denunciar que l'Estat també matava. Per tot això, va ser el primer exiliat i el primer periodista de la democràcia espanyola empresonat per motius polítics.

  • Fem Via! (2013)

    L'Onze de Setembre, prop de dos milions de catalans hem convertit la Diada en l'avantsala de la independència. Enllaçats, units, resseguint el país amb una cadena humana per convertir en realitat l'anhel majoritari dels catalans: esdevenir un nou estat d'Europa.

  • La Festa dels Súpers - Connectem (2013)

    Els milers de súpers han aconseguit el gran repte d'aquest any: derrotar el malvat senyor Pla i i enviar el Biri Biri a casa seva. Quan passaven pocs minuts de la una del migdia, la nau espacial de la família del Birir Biri ha sobrevolat Barcelona i ha vingut a recollir el petit extraterrestre que va arribar de la Lluna. L'ajut dels súpers ha estat decisiu perquè el Biri Biri es pogués retrobar amb els seus pares.

  • JFK, cas pendent (2013)

    Des del moment en què es va cometre, l'any 1963, l'assassinat de John Fitzgerald Kennedy, el fet ha provocat rumors sobre conspiracions. Cinquanta anys després, què en diu, la ciència moderna, de l'assassinat de Dallas ?

    Un equip extraordinari d'experts intenta resoldre els misteris que encara envolten l'assassinat de Kennedy. Un cas que hauria d'haver estat senzill per a qualsevol policia, pel fet que el crim va ser comès amb claror de dia i davant de centenars de testimonis, es va convertir en el malson de qualsevol forense, perquè l'escenari del crim no va ser ben estudiat, l'autòpsia va ser polèmica i van matar un sospitós molt important mentre estava detingut.

    L'assassinat de Kennedy va ser un moment crucial en la història dels Estats Units, i actualment encara no s'ha explicat del tot. Ara que ha passat mig segle, l'atemptat continua sent polèmic, ja que hi ha qui dubta que Lee Harvey Oswald actués sol, tal com va concloure la Comissió Warren. Aquest reportatge demostra la importància de tornar a analitzar les proves antigues fent servir la tecnologia i les eines actuals per intentar descobrir els secrets del passat i obtenir noves idees.

  • A la recerca de Steele (2013)

    James steele és un exmilitar nord-americà expert en contrainsurgència, una estratègia per respondre a la guerra de guerrilles que consisteix a buscar el suport d'una part de la població del territori on per tal d'eliminar l'enemic. Els Estats Units van desenvolupar la contrainsurgència especialment durant la guerra civil dels anys vuitanta al Salvador. L'administració Bush la va voler tornar a aplicar a l'Iraq, però el resultat va ser una guerra civil.

    Una investigació de «The Guardian» i la BBC va posar de manifest que veterans de la US Special Force i el general David Petraeus, van estar vinculats amb la xarxa d'abusos i tortures dels detinguts iraquians.

    Una investigació de quinze mesos duta a terme pel diari «The Guardian» i els serveis àrabs de la BBC posa al descobert que el coronel retirat James Steele, expert en contrainsurgència i veterà de les guerres dels Estats Units (EUA) al Salvador i Nicaragua, va tenir un paper clau en la formació, supervisió i finançament adequat dels comandos especials de la policia dels EUA i en el funcionament dels centres de tortura.

  • Raimon al Liceu (2012)

    Selecció de temes del concert que Raimon va oferir al Gran Teatre del Liceu, el 30 de novembre de 2012, per commemorar els seus 50 anys sobre els escenaris.

    Al desembre de 1962, pels volts de Sta. Llúcia, i presentat per Josep M. Espinàs, un jove universitari, valencià de Xàtiva, pujava a l'escenari del teatre Fòrum Vergés de Barcelona per cantar tres cançons –no en tenia més. Aquella era la primera actuació a Barcelona de qui hauria de ser un dels referents de la cançó catalana de les darreres dècades: Raimon. Era el començament d'una carrera artística, dilatada i fecunda, que l'havia de portar des d'aleshores a escenaris de tot el món.

  • Marina canta Moustaki (2012)

    «Marina canta Moustaki» és més que el concert que va oferir Marina Rossell al Palau de la Música Catalana el 19 d'abril de 2012 amb temes de Georges Moustaki. Aquest programa especial va més enllà i adopta el format d'un concert-documental. Partint de l'actuació al Palau, algunes cançons de la Marina Rossell es fonen amb els mateixos temes interpretats per Moustaki. Així mateix, recuperem declaracions del cantautor d'Alexandria on parla dels seus orígens, de la seva música i dels seus amics catalans. Tot això, esquitxat amb converses de la Marina Rossell amb el cantant Paco Ibáñez, un dels grans amics de Moustaki, configura un espai que, més que un concert, és un homenatge al cantautor francès.

  • Flashmob per la Independència de Catalunya (2012)

    Flashmob per la independència de Catalunya, realitzat el 18 de març de 2012 a les 12h a la plaça Catalunya de Barcelona. Més de 8000 persones van omplir el centre de la plaça Catalunya amb barretines, senyeres i estelades en una acció flasmob que va durar menys de 5 minuts. L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar a conèixer arreu del món la necessitat que té Catalunya de ser independent per tal d'assegurar el seu futur com a nació. Tots els pobles tenen el dret a ser lliures i el deure de ser-ho. Espanya ens roba la llibertat i és i ha estat la ruïna moral, política i econòmica dels catalans. Perquè Catalunya sigui un país més just, més digne, més avançat, més obert i més responsable ha de disposar del dret a decidir. A una Catalunya amb futur li cal la independència.

  • Com es va fer... el retaule del flautista (2012)

    Reportatge que inclou entrevistes amb l'equip tècnic i artístic de la producció televisiva "El retaule del Flautista"

  • Messi, 200 gols (2011)

    Lionel Messi ja ha marcat més de 200 gols amb la samarreta del Barça. El canal Esport3 emet un programa, d'una hora, que repassa els moments més vibrants de les actuacions del golejador argentí, des del dia del seu primer gol contra l'Albacete (1 de maig del 2005) fins al darrer partit de lliga jugat pel de Rosario a l'estadi de San Mamés de Bilbao (6 de novembre del 2011).

    Durant aquests sis anys, Lionel Messi: - ha marcat 158 gols amb la cama esquerra - 35 amb la dreta - 8 de cap - 18 de penal - 1 amb la mà! I 1 amb l'escut!

    I s'ha convertit: - en el rei dels "hat-trick": n'ha fet 13 - en el malson d'Iker Casillas: 13 gols al Reial Madrid - el botxí de l'Atlètic de Madrid: és l'equip que més gols ha rebut del davanter argentí: 17 (3 "hat-trick") - Ha marcat un pòquer de gols (4) en una nit històrica de Champions contra l'Arsenal

    "Messi 200" és un recull d'aquests grans moments a través de gols; musicals; opinions de companys, futbolistes rivals, entrenadors d'altres equips...

  • El retorn de Sopa de Cabra Palau Sant Jordi 2011 (2011)

    L'esdeveniment de l'any pel que fa a música és, sens dubte, el del retorn de Sopa de Cabra als escenaris. Parlem de 52.200 entrades venudes per als tres concerts que oferirà el grup a Barcelona. Les entrades del primer concert es van esgotar en 7 hores i les del segon en 6. En va fer falta un altre per acontentar tot el públic que desitjava veure els Sopa un altre cop en acció, després del 10 anys. I els espectadors de TV3 tindran accés a veure el primer concert, el que se celebrarà al Palau Sant Jordi i que suposarà el tret de sortida de 7 (3 a Barcelona, 2 a Girona, 1 a Tarragona i 1 a Palma). Seran 40 minuts amb el millor de la nit i amb el moment històric del retrobament dels músics amb el seu públic.

  • Homenatge als Beatles sobre gel (2011)

    "Rain: A tribute to the Beatles on ice" és el musical d'homenatge als Beatles sobre la pista de patinatge. Amb les millors cançons de la banda mítica anglosaxona, recupera les melodies més sentides de les últimes dècades.

  • Viure a cop de rock (2011)

    El documental "Viure a cop de rock" és una reflexió sobre el que va significar per a molts catalans l'esclat del rock en la llengua del país. Prenent com a "leitmotiv" la preparació i estrena del musical "Cop de rock", que ha creat la companyia de teatre Dagoll Dagom a partir de les cançons més populars de l'era daurada del rock català, el fil argumental el construeixen un seguit de sentiments viscuts i records de diversos testimonis que demostren l'impacte emocional que va tenir en la seva vida aquella música.

  • Un somni espacial (2011)

    N'hi ha 7 en tot el planeta. Només 7 persones que hagin pagat entre 20 i 40 milions de dòlars per viatjar a l'espai. El primer vol aeroespacial comercial va ser un escàndol. La NASA no va permetre que hi viatgés cap turista. Però l'agència espacial russa buscava finançament de manera desesperada i després que tant els americans com els europeus acceptessin la idea, Dennis Tito es va convertir en el primer no-professional que va viatjar a l'espai. Talgat Musabayev i Yury Baturin, els membres de la tripulació, així com el mateix Dennis Tito, parlen sobre aquell vol i sobre l'accident a l'espai que gairebé va matar en Dennis. Malgrat la creença popular, els turistes de l'espai són en realitat astronautes exploradors que duen a terme els seus propis programes d'investigació. Tots 7 van somiar fer aquest viatge tota la seva vida. Guy Laliberté, el creador del Cirque du Soleil, ens parla de la passió que el va fer posar-se en òrbita al voltant de la Terra. De cara al 2012, un cert nombre d'agències estan organitzant vols suborbitals que poden esdevenir un nou concepte de "turisme espacial guiat", encetant una nova era espacial.

  • MANEL al Palau de la Música (2010)

    En un Palau ple de gom a gom, el grup revelació del panorama musical català, Manel, ha fet el primer dels dos concerts que tanquen la seva gira. Per acomiadar-se dels seus fans, els Manel han fet aquest divendres a la nit el primer dels dos concerts programats al Palau de la Música Catalana. Al seu costat hi havia, el cantautor Joan Miquel Oliver, el compositor dels Antònia Font, que presenta el seu últim disc en solitari, "Bombón mallorquín". Durant els últims mesos, Manel ha presentat el seu primer i únic disc, "Els millors professors europeus", amb actuacions per tot Catalunya i també a l'Estat espanyol i l'Argentina.

  • L'autodeterminació depèn de nosaltres (2010)

    El curt té com a objectiu explicar a la gent jove i recordar a la ciutadania en general que la lluita que ara es lliura amb les consultes per la independència forma part d'un camí de llarg recorregut.

  • Gossos a l'espai (2010)

    Yuri Gagarin feia broma tot dient: "Mai no sabré si vaig ser el primer ésser humà a l'espai o bé el darrer gos". Els gossos Dezik i Gypsy van ser els primers que van viatjar a l'espai i ho van fer en un coet llançat amb èxit l'any 1951. "El més solitari i infeliç dels gossos" va ser la Layka, que va ser enviada a l'espai l'any 1957 a bord d'una nau Vostok, que en aquells temps no disposava de mecanismes de retorn ni de protecció solar. Només tenia bitllet d'anada. Però els gossos més famosos van ser Belka i Strelka, que van anar i tornar de l'espai sense patir cap incidència i que van aterrar en una àrea prèviament planificada el 19 d'agost del 1960. Micos, gats, tortugues, rates, ocells i peixos van seguir els passos d'aquests gossos pioners de l'espai. Un zoo complet va ser enviat a l'espai ara fa més de 50 anys.

  • Muntanyes màgiques, El món salvatge de l'Alt Tatra (2007)

    L'Alt Tatra és un parc nacional situat a Eslovàquia. Hi ha més de tres-cents cims, molts de més de 2.500 metres, valls romàntiques sense carreteres, rius cristal·lins i boscos poblats per llops, óssos i linxs. Observar la naturalesa de l'Alt Tatra és com fer una ullada al passat, com retrocedir a un temps en què es llaurava amb cavalls i els arbres es tallaven amb serres i destrals, a una època en què els boscos encara eren plens de predadors.

  • L'olla a pressió (2006)

    Un curt que mostra en només un minut i mig la dificultat que hi ha darrera l'elaboració d'un plat en una bulliciosa cuina francesa. Aquest film d'animació de l'any 2006 a mig camí entre Ratatuille de Disney i la rebel·lió a la granja de George Orwell es una producció de 6 estudiant de la reconeguda escola francesa le Gobelins

  • Partit homenatge a Johan Cruyff (1999)

    Nombroses pancartes van rebre amb estimació al Flaco, que va parlar al principi i al final del partit des del centre del camp. “No hi ha paraules... L’emoció m’ha tocat molt”, va dir, per llançar un missatge d’optimisme i unitat: “Tots junts podem formar un sol club... Fins a sempre!”. La festa va acabar amb el Dream Team fent una volta d’honor. No ho va poder fer Eusebio, que anava amb crosses i havia fet el xut d’honor, ja que estava lesionat. La recaptació de l’homenatge va ser destinada a fins benèfics.

  • Stonehenge i les cultures megalítiques (1996)

    Caminar en la foscor per Stonehenge és caminar per un món extingit, un món submergit en la nit dels temps mil·lennis enrere que s'ho va endur tot llevat d'uns quants vestigis; la seva construcció va durar més de mil anys, mai l'ésser humà ha esmerçat tant de temps a construir un monument.

  • Raimon trenta anys d'Al vent (1993)

    Una recopilació dels millors moments del concert de Raimon celebrat al Palau Sant Jordi de Barcelona el 23 d'abril del 1993 amb motiu dels 30 anys de la cançó «Al vent».Van acompanyar Raimon en aquella celebració intèrprets d'arreu del món, tots amics del cantautor. Al llarg del concert es va poder escoltar Daniel Viglietti, Joan Manuel Serrat, Luís Cilia, Mikel Laboa, Coral Sant Jordi, Ovidi Montllor, Paco Ibáñez, Pete Seeger, Pi de la Serra, Warabi-Za i la Lira Ampostina.

  • El Tchadar el camí del gel (1990)

    Amagat al cor de L'Himàlaia indi, hi ha un petit regne oblidat, enfilat a una altitud de 3000 metres i tancat per muntanyes que s'eleven més de 7.000 metres d'altura. Durant l'hivern, que dura vuit mesos, els passos de muntanya coberts de neu són inaccessibles, i el Zanskari estan totalment aïllats de la resta del món. El Tchadar llavors es converteix en el seu únic vincle amb l'exterior. Aquest riu té una part congelada de 120 km, que fa de camí al llarg d'un estret congost que serpenteja per les muntanyes escarpades. El Tchadar és una prova perillosa per a nens i homes adults, un enfrontament d'enormes proporcions amb la fatiga, el fred i la set, juntament amb la por, les alçades vertiginoses i els dimonis. El Zanskari mai posen un peu en aquest riu sense parar molt de compte, i fer les oracions corresponents, ja que el gel pot ser solid un dia, i el dia següent tornar-se trencadís.

  • Concert de Lluís Llach al Camp Nou (1985)

    Concert que va fer Lluís Llach al Camp del Barça el 6 de juliol del 1985, davant més de 100.000 espectadors. S'emet una versió reduïda de l'esdeveniment, la mateixa que es va poder veure l'11 de setembre del 1995, per commemorar el 10è aniversari del concert.

  • Reial Madrid 0 - FC Barcelona 5 (17-02-1974) (1974)

    Aquella llegendària Lliga 1973/74 va ser guanyada amb total autoritat després de 14 anys de sequera gràcies al gran equip que es va formar al voltant del crack holandès Johan Cruyff. Sens dubte, el partit més recordat va ser aquest, el del mític 0-5 en el Santiago Bernabéu. Aquell dia l'equip barcelonista va ser un corró que va dominar de cap a peus a un Reial Madrid totalment abatut, fins al punt que un diari madrileny va titular el dia després: "El Madrid en mans del Barça. Una titella. "Va ser un partit que els barcelonistes mai oblidaran.

  • Autòpsia a un alienígena (Gravació original) (0)

    Aquesta vegada complementem la publicació de aquest film amb l'enregistrament original de la famosa autòpsia. Us recomano el seu visionat abans de veure la pel-lícula.-